skip to main content
Cargill Logo
  • Home
  • Over

    Over

    • Bedrijfsoverzicht
    • Cargill in één oogopslag
    • Betrokken bij de gemeenschap
    • Onze geschiedenis
  • Producten en Diensten

    Producten en Diensten

    • Landbouw
    • Dierenvoeding
    • Bio-industrieel
    • Voedingsmiddelen en Dranken
    • Cosmetica en lichaamsverzorging
    • Farmaceutica
    • Risicobeheer
  • Carrière
  • Duurzaamheid

    Duurzaamheid

    • Onze wereld voeden
    • Onze planeet beschermen
    • Onze samenleving verrijken
  • Locaties
  • Cargill wereldwijd
  • Neem contact op met Cargill België

België

Français | Nederlands | English

België

Français | Nederlands | English
Home/Duurzaamheid/Onze wereld voeden
  • Duurzaamheid
    • Onze wereld voeden
    • Onze planeet beschermen
    • Onze samenleving verrijken
 
Man standing in a rice field

Onze wereld voeden

Het verbeteren van de veiligheid en voedzaamheid van voedsel, het ontwikkelen van voedingssystemen en het versterken van het levensonderhoud en het welzijn van landbouwers

De landbouw kan voldoen aan de toenemende behoeften aan voedsel. Voor het verbeteren van de veiligheid van voedsel wereldwijd, voornamelijk tijdens de klimaatveranderingen, moeten de juiste gewassen op de meest productieve plaatsen worden verbouwd en moet voedsel worden verplaatst van plaatsen met overvloed naar plaatsen met schaarsheid. Door te investeren in innovatie en training krijgen landbouwers de hulpmiddelen die ze nodig hebben om de productiviteit te verhogen en te voldoen aan toekomstige voedselbehoeften. We weten dat landbouwers veerkrachtige ondernemers zijn. We moeten landbouwers op alle productieniveaus ondersteunen naarmate ze zich aanpassen aan de veranderende kweekomstandigheden, consumentenbehoeften en voedingsvereisten. 

  • Veiligheid en voedzaamheid
  • Ontwikkeling van voedingssystemen 
  • Levensonderhoud van landbouwers
  • Samenwerking

We verbeteren de verkrijgbaarheid van veilig, betaalbaar, voedzaam voedsel door landbouwers toegang te geven tot de markt, voedingsmiddelen te transporteren naar plaatsen waar deze nodig zijn en honger wereldwijd aan te pakken:

  • Marktinzicht – Landbouwers hebben behoefte aan een betrouwbare afzetmarkt voor hun gewassen, een veilige opslag voor hun gewassen, toegang tot krediet en de mogelijkheid tot risicobeheer. We begrijpen wat ervoor nodig is om gewassen commercieel levensvatbaar te maken en we delen deze marktinzichten met landbouwers, overheden, groepen in de samenleving en overige partners om duurzame productieketens en langetermijnoplossingen te ontwikkelen om landbouwers te helpen zich te ontwikkelen en te groeien.
  • Voeding transporteren – In de toekomst moet er meer voedsel worden verbouwd in gebieden die op grotere afstand van de consumenten liggen, aangezien de bevolkingsgroei snel toeneemt in stedelijke gebieden en plaatsen waar klimaatverandering een grote rol speelt. Om veiligheid van voedsel op de lange termijn te garanderen, zijn open handel en functionerende markten noodzakelijk. We verbeteren de toegang tot voedsel door de globale omvang van Cargill's logistieke netwerk, deskundigheid in de productieketen en kennis van de markt te benutten om voedsel van gebieden met overvloed naar gebieden met schaarste te transporteren.
  • Samenwerken met voedselbanken – We werken samen met nationale voedselbanken in 18 landen om honger, voedselafval, voedselveiligheid en overige problemen aan te pakken.
  • Voedingsonderwijs – Via onze partnerschappen hebben we meer dan 600.000 mensen bereikt voor voedingsonderwijsprogramma's in 14 landen.

Bij Cargill willen we er iedere dag opnieuw voor zorgen dat mensen overal ter wereld toegang hebben tot veilig, voedzaam en betaalbaar voedsel. Naarmate de behoefte aan voedingsmiddelen wereldwijd toeneemt en verandert, bieden we oplossingen die de ontwikkelingen in de wetenschap weerspiegelen, evenals de sociale, economische, politieke en culturele krachten die de toegang tot en keuze van voedsel beïnvloeden. We bieden ingrediëntoplossingen die de gezondheidsvoordelen van voedsel verbeteren en helpen onze klanten om het ingewikkelde voedingssysteem van vandaag de dag het hoofd te bieden, van begin tot eind:

  • Gezondere ingrediënten – We erkennen het verband tussen dieet en gezondheid en de noodzaak om de cruciale problemen van ondervoeding en overgewicht aan te pakken. Cargill ontwikkelt gezondere ingrediënten en probeert altijd nieuwe manieren te bedenken om voedingsingrediënten te produceren die voordeliger, voedzamer en veiliger zijn. Met onze kennis op het gebied van hoe de ingrediëntkeuze, productie en verwerkingsmethoden de voedingswaarde en overige producteigenschappen kunnen beïnvloeden, helpen we aan de behoeften en voorkeuren van consumenten voldoen, door de smaak, het uiterlijk, het gemak, de houdbaarheid, prijs en voedingswaarde te verbeteren. We leveren ingrediënten die de kwaliteit en voedingswaarde van voedingsmiddelen verbeteren, waaronder gezonde granen en oliën, evenals mogelijkheden om suiker-, transvet- en natriumgehalten terug te dringen. Bekijk meer informatie over de producten en services van Cargill (Cargill.com).
  • Consumentenvoorkeuren – Met ons ingrediëntenportfolio en onze formuleringsexpertise helpen we consumenten reageren op de veranderende voedselindustrie. Cargill ontwikkelt een groot aantal producten en ingrediënten dat aan de consumentenwaarden en -voorkeuren voldoet, waaronder gezonde oliën, zoetstoffen zonder calorieën of zonder GMO's, kalkoen zonder groeibevorderende antibiotica en nog veel meer.

We werken samen met landbouwers om hun levensonderhoud te verbeteren door ze te helpen hun productiviteit en inkomen te verhogen, landbouwpraktijken die een duurzame toekomst ondersteunen te promoten en te investeren in het verbeteren van landbouwgemeenschappen:

  • Landbouwtraining – We hebben miljoenen landbouwers wereldwijd getraind om duurzame landbouwpraktijken toe te passen, zodat ze de oogst en winstgevendheid kunnen verhogen. We helpen landbouwers op de meest milieuvriendelijke manier gewassen te verbouwen en vee te houden, terwijl ze tegelijkertijd hun productiviteit verhogen en zuinig omgaan met hun middelen. Meer doen met minder (op de lange termijn verhogen van de productiviteit op dezelfde hoeveelheid grond) is cruciaal om de veiligheid van voedsel te garanderen. We hebben landbouwscholen opgericht om honderdduizenden kleine landbouwers te leren over de best practices voor de landbouwindustrie. Bovendien geven we ze toegang tot hulpmiddelen als zaden en mest en helpen we ze bij het vormen van samenwerkingsorganisaties om hun collectieve capaciteit te verhogen en hun gemeenschappen te versterken.
  • Technologie – Technologie helpt landbouwers de efficiëntie van het verbouwen te verhogen, door de gewassen nauwkeuriger te plaatsen en zich aan te passen aan warmere, droge klimaten. Met behulp van deze tools kunnen landbouwers hun oogst verhogen en de winstgevendheid maximaliseren, terwijl hun waterkwaliteit en de gezondheid van de grond worden beschermd, afval wordt teruggedrongen en de impact op het milieu wordt geminimaliseerd. Het is van het allerhoogste belang dat deze technologie in de handen van kleine landbouwers terechtkomt, zodat zij beter kunnen bijdragen aan een duurzame, voedselveilige toekomst.
  • Prijs- en risicobeheer – We ondersteunen transparante, marktgebaseerde prijzen binnen al onze productieketens zodat landbouwers weten wat ze kunnen verwachten en ze altijd een marktprijs ontvangen voor de gewassen die ze verbouwen en oogsten en de dieren die ze houden. We werken ook samen met landbouwers om ze te helpen hun inkomsten te optimaliseren en risico's te beheren, zoals marktschommelingen, slechte weersomstandigheden die gewassen beschadigen, een overvloedige oogst of opgeslagen gewassen die de prijzen omlaag brengen. Hierdoor kunnen ze variaties van het ene seizoen op het andere het hoofd bieden.
  • Landbouwgemeenschappen versterken – We geloven in het versterken van gemeenschappen om ze te helpen veerkrachtiger te worden. Onze investeringen en acties richten zich op het verbeteren van de voedingswaarde en gezondheid, het onderwijs en gendergelijkheid. Cargill heeft sinds 2008 bijna $ 50 miljoen besteed aan ondersteuningsprogramma's en organisaties die voeding en gezondheid van mensen in onze gemeenschappen verbeteren.

Als leider in de privésector weten we dat we een belangrijke rol spelen in de wereldwijde veiligheid en voedzaamheid van voedsel. Cargill werkt al tientallen jaren samen met overheden, multilaterale organisaties en groepen in de samenleving om langetermijnoplossingen te ontwikkelen die de veerkrachtigheid in het wereldwijde voedselsysteem en in lokale gemeenschappen verbeteren. We zijn voorvechters van beleidsregels die de veiligheid van voedsel verbeteren en landbouwontwikkeling ondersteunen. We werken ook samen met partners in de publieke en particuliere sector om langetermijnoplossingen te bedenken voor het bestrijden van honger en ervoor te zorgen dat alle mensen toegang hebben tot veilig, voedzaam en betaalbaar voedsel. 

Neem contact op met Cargill België Cargill wereldwijd
Privacybeleid Zakelijke mededeling Algemene voorwaarden standaard inkooporder
Cargill.com
© 2023 Cargill, Incorporated. All Rights Reserved. Alle rechten voorbehouden.