skip to main content

Onze geschiedenis

Waardoor blijft een organisatie meer dan 150 jaar bestaan? Door de jaren heen is Cargill trouw gebleven aan de visie van zijn oprichter W.W. Cargill: landbouwers helpen om te slagen, markten verbinden en aan consumenten de producten leveren die ze nodig hebben. Gaandeweg hebben we de werking van voedingsmiddelen en landbouw verbeterd met doorbraken die de mogelijkheden hebben veranderd.

Tijdens onze zoektocht naar nieuwe mogelijkheden hebben we altijd verantwoord zaken gedaan op een manier waar we trots op zijn. Dit verbindt ons en stimuleert ons om elke dag weer op zoek te gaan naar manieren om het beter te doen, zodat we de wereld tot ver in de toekomst op duurzame wijze van voedsel kunnen voorzien.

Interactieve tijdbalk

W. W. Cargill
1865
William Wallace (W. W.) Cargill wordt eigenaar van een graanpakhuis in Conover, Verenigde Staten, gelegen aan het einde van de McGregor & Western Railroad-spoorlijn.
Hoofdkantoor in Minnesota in 1870
1870
Oprichter W. W. Cargill richt zijn hoofdkantoor op in Albert Lea, Minnesota, gebruik makend van de uitbreiding van de spoorlijn in het zuiden van Minnesota.
Document uit 1880 over verhuizing naar La Crosse
1880
Nadat hij in 1875 zijn productie had verhuisd naar La Crosse, Wisconsin, breidt W. W. Cargill zijn activiteiten uit met handelsartikelen als steenkool, voeding, hout en zaden, evenals investeringen in spoorwegen, land, irrigatie en boerderijen.
Een graanopslagplaats, 1885
1885
W. W. Cargill en zijn twee broers hebben of beheren meer dan 100 graanopslagplaatsen over heel Minnesota en Noord- en Zuid-Dakota, met een totale graancapaciteit van ruim 56 miljoen liter.
Edna Clara Cargill
1895
Edna Clara, dochter van W. W. Cargill trouwt met buurjongen John MacMillan in La Crosse, Wisconsin, waardoor de twee families formeel met elkaar worden verbonden. Hun eerste zoon, John MacMillan jr., wordt in december geboren.
John H. MacMillan sr.
1912
Na het overlijden van W. W. Cargill in 1909, neemt John MacMillan sr. de leiding van het bedrijf van zijn overleden schoonvader over. Nu ze gevestigd zijn in Minneapolis, Minnesota, gaat het bedrijf verder onder een nieuwe naam: Cargill Elevator Company.
Taylor & Bournique
1923
Cargill koopt Taylor & Bournique Company, een bedrijf in graanhandel, met kantoren langs de oostkust van de Verenigde Staten en een eigen bekabeld communicatiesysteem. Met de aankoop van deze nieuwe technologie heeft Cargill een aanzienlijke voorsprong op de concurrentie.
Logo van Cargill 1930
1930
Cargill verenigt zich en neemt zijn huidige naam aan. De onderneming zet zijn zinnen op wereldwijde uitbreiding en zet kleine kantoren op in Winnipeg, Canada; Rotterdam, Nederland; en Buenos Aires, Argentinië, dat later sluit vanwege de Tweede Wereldoorlog.
John H. MacMillan jr.
1932
Wegens economische omstandigheden moet Cargill een salarisverlaging van 20% doorvoeren voor het hele bedrijf. Vanwege de slechte gezondheid van zijn vader, wordt John MacMillan jr. algemeen directeur van Cargills activiteiten.
Voedselzak van Nutrena Mills
1945
Na de Tweede Wereldoorlog gaat het bedrijf diversifiëren en diervoederactiviteiten uitbreiden met de aankoop van Nutrena Mills. Cargill koopt ook een fabriek waar sojameel en oliehoudende zaden worden verwerkt.
Zadengebouw Argentinië
1947
Nu de oorlog achter de rug is, besluit de directie van Cargill om hun kantoren in Zuid-Amerika weer te openen. In Argentinië gaat het bedrijf van start met hybride zaden.
TRADAX
1953
Om zaken te doen in Europe zet Cargill een apart bedrijf op, genaamd TRADAX. Om een vergelijkbare uibreiding in Aziatische markten te verkennen, neemt het bedrijf Kerr Grifford over, een graanhandelaar aan de westkust van de Verenigde Staten.
Onderzoeksafdeling
1955
Julius Hendel, wetenschapper bij Cargill, introduceert wetenschappelijke methodes in het bedrijf, wat leidt tot de ontwikkeling van een centrale onderzoeksafdeling. Bij de onderzoekboerderij van de afdeling zorgen computers voor een revolutie op het gebied van diervoederontwikkeling.
Erwin Kelm
1960
Na het overlijden van John MacMillan jr. richt de volgende generatie van de familie zich op het best mogelijke leiderschap. Erwin Kelm wordt de eerste voorzitter die wordt aangewezen die geen lid is van de familie Cargill of MacMillan.
Whitney MacMillan
1977
Whitney MacMillan wordt CEO van Cargill, en overziet de wereldwijde groei, toegenomen interactie met het publiek, de eerste stappen van het bedrijf in de ontwikkelende wereld en het maken van de formele gedragscode.
Braziliaanse producten
1988
De portfolio met producten van Cargill wordt aanzienlijk uitgebreid. naast graan, voeding, zaden, oliehoudende zaden, en gemalen mais, houdt het bedrijf zich nu ook bezig met chemicaliën, cacao, koffie, katoen, eieren, kunstmest, financiële diensten, bloem, sappen, mout, vlees, melasse, pinda's, aardolie, varkensvlees, gevogelte, rubber, zout, staal, kalkoen en wol.
Medewerkers in veld
1999
Cargill richt een officiële Strategic Intent op en herziet de bedrijfsarchitectuur. De traditionele divisies worden onderverdeeld in 102 business units die zijn gericht op klanten, innovatie en prestaties.
Inkomstengrafiek
2003
Voor het eerst in de geschiedenis passeren de inkomsten de grens van 1 miljard dollar.
Truvia™-producten
2008
Cargill introduceert Truvia™ natuurlijke zoetstof, een calorieloze zoetstof met een heerlijke smaak, gemaakt van rebiana, het meest smakelijke deel van het steviablad.
Provimi voedingsproducten
2011
Cargill breidt de wereldwijde diervoedingsactiviteiten aanzienlijk uit met de overname van Provimi, een Nederlands bedrijf. Hierdoor wordt het productaanbod uitgebreid met voorgemengde voeding en additieven.
Vrouw met hooi
2015
Cargill viert 150-jarig bestaan waarin mensen worden geholpen en bedrijven bloeien.