Ingrediënten, hulpmiddelen en deskundigheid in het ontwikkelen van de beste voedings- en drankproducten.
De sector van voedings- en drankproductie wordt steeds ingewikkelder en blijft veranderen. Onze expertise in het omzetten van landbouwgrondstoffen naar hoogwaardige ingrediënten biedt u een voordeel voor het produceren van producten die consumenten overal ter wereld zullen waarderen.
Tegenwoordig zijn veel van de trends in voedselconsumptie gerelateerd aan vergrijzing, toename van de verstedelijking en veranderende levensstijlen. Consumenten willen duidelijk niet inleveren op een goede smaak en textuur wanneer ze op zoek zijn naar gezondere producten. Samen kunnen we ideeën omzetten in mogelijkheden. Het maakt niet uit met welke uitdagingen u te maken krijgt: ons uitgebreide portfolio van kern- en specialiteitsingrediënten, evenals onze systemen voor ingrediënten en voedings-eindproducten, zullen u helpen om uw voedsel- en drankindustrie succesvol te laten zijn.
Voor meer informatie over het Voedingsmiddelen en Dranken portfolio van Cargill, gaat u naar onze Global-website.
Ontdek ons productaanbod voor klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Alcohol
Alcohol
Doordat we al sinds 1899 hoogwaardige alcohol produceren, is onze drinkalcohol op graanbasis van de beste kwaliteit en een cruciale toevoeging aan de voedingsindustrie. In onze verschillende productiefaciliteiten nodigen we organoleptische proevers uit die ons helpen om onze producten aan te passen aan de lokale behoeften en normen. Door samen te werken met onze klanten kunnen we de beste ethanol bieden die perfect aan hun vereisten voldoet, hun producten verbetert en de meest stabiele kwaliteit garandeert.
Cacao en chocolade
Cacao en chocolade
We combineren onze diepgaande kennis op het gebied van cacao met onze uitgebreide deskundigheid in voedingsingrediënten. Hierdoor kunnen we onze productieketen volledig beheren: vanaf het moment dat de bonen worden gekweekt tot het moment waarop de cacao- en chocoladeproducten bij u in de supermarkt liggen.
- Gerkens®-cacaopoeder
- Cacaomassa
- Cacaoboter
- Chocolade
- Coatings
- Vullingen
Oliën en vetten
Oliën en vetten
Ons uitgebreide portfolio aan oliën, gecombineerd met een grote verscheidenheid aan mogelijkheden op het gebied van verwerking, mixen en aanpassing, zorgt ervoor dat u zeer voedzame en hoogwaardige voedingsmiddelen kunt produceren. Onze verpakkingsfabrieken leveren verpakkingen die perfect voldoen aan de vereisten voor gezondheid, veiligheid en duurzaamheid.
- Zonnebloemoliën
- Raapzaadoliën
- Soja-oliën
- Maïsoliën
- Tropische oliën
- Olijfoliën
- Functionele mengproducten
Functionele systemen
Functionele systemen
Het productaanbod van Cargill omvat een grote verscheidenheid aan opties voor functionele systemen. Er worden minstens twee ingrediënten gecombineerd, die samen veel beter presteren dan wanneer ze afzonderlijk zouden worden gebruikt. Onze producten bieden oplossingen voor een geschikte eindstructuur en stabiliteit, creëren smaakintensiteit en voelen prettig aan in de mond.
- Standaardsystemen
- Geïntegreerde systemen
-
Lecithine-op-dragersystemen
Hydrocolloïden
Hydrocolloïden
We bieden een grote verscheidenheid aan hydrocolloïden, waaronder producten als biopolymeren, carragenen, galactomannanen en pectinen. Deze worden allemaal gebruikt als gelatine- en verdikkingsmiddelen in alle voedingssectoren, evenals in toenemende mate in cosmetische, farmaceutische en technische toepassingen.
- Carragenen
- Galactomannanen
- Pectinen
- Xanthaangom
Lecithinen
Lecithinen
Met meer dan 70 jaar ervaring in lecithineproducten, kunnen we het meest uitgebreide portfolio van lecithine-oplossingen bieden dat vandaag de dag verkrijgbaar is. Hiermee stellen we onze klanten in staat om innovatieve nieuwe producten te ontwikkelen: niet-genetisch gemodificeerde (NGM) en niet-allergene producten, Clean Label-alternatieven voor kunstmatige toevoegingen, duurzaam geproduceerde en geleverde producten, enz. We zette alles op alles om ontwikkelingsideeën om te zetten in commerciële winstgevendheid. We bieden u een volledig aanbod aan lecithineproducten, afkomstig uit verschillende natuurlijke grondstoffen, zoals soja, zonnebloemen, kool-/raapzaad en eieren.
- Vloeibare, gemengde, ontoliede en gefractioneerde lecithinen
- Gemodificeerd (enzymatische hydrolyse) en niet-gemodificeerd
Proteïnen
Proteïnen
Cargill biedt kostenbesparende en duurzame eiwitproducten op basis van tarwe en maïs. Onze plantaardige eiwitten helpen onze klanten om aan de vereisten van consumenten te voldoen in producten met toegevoegde gezondheidswaarden, terwijl de verwerkingskosten worden geoptimaliseerd. Ons portfolio aan ProwLiz™-tarweproteïnen bevat uitzonderlijk veel voordelen in voedingstoepassingen en levert unieke voordelen op in drankformules.
- ProwLiz™ gehydrolyseerde tarweproteïne
- Maïsglutenmeel
Zetmeeltypen
Zetmeeltypen
Zetmeel is het meest voorkomende koolhydraat in het menselijke dieet. Zetmeelproducten worden gebruikt om alledaagse voedingsmiddelen te verdikken, stabiliseren, emulgeren en verbeteren. Onze zetmeelgebaseerde oplossingen, gewonnen uit verschillende ruwe plantingrediënten, zoals maïzena, wasachtige maïs, aardappels, tapioca en tarwe, dragen wereldwijd bij aan de geweldige kwaliteit van uw voedingsmiddelen en dranken.
- Niet-gemodificeerde en functionele Clean Label-zetmelen
- Functionele zetmelen (opgekookt en niet-gemodificeerd)
- Maltodextrinen (vloeibaar/gesproeidroogd)
- Gesproeidroogde glucose
Zoetstoffen
Zoetstoffen
We bieden een grote verscheidenheid aan alle drie de ingrediënt-hoofdgroepen: basiszoetstoffen, polyolen als Zerose™-erythritol en specialiteitszoetstoffen. Ons aanbod aan zoetstoffen biedt u de mogelijkheid om traditionele sucrose in voedsel- en dranktoepassingen te vervangen, terwijl het u tegelijkertijd voedingsrijke en gezondheidsvoordelen biedt.
- Dextrose
- Glucose
- Glucose-fructosestropen
- Hydrolysaten
- Polyolen
- Specialiteitszoetstoffen
- Stevia
Glycerine
Glycerine
In voedings- en drankentoepassingen wordt glycerine gebruikt als bevochtigingsmiddel, oplosmiddel en zoetstof. Glycerine wordt tevens gebruikt als vulling voor commercieel bereide voedingsproducten met weinig vet, als vervanger van suiker en als verdikkingsmiddel in likeuren. Cargill heeft een uitgebreid aanbod glycerineproducten, van 86,5% tot 99,7% verwerkt glycerine, evenals een breed scala aan productcertificeringen, zoals koosjer, halal, RSPO, E442 en non-GMO, in overeenstemming met de EU-voorschriften.
- Verwerkte glycerine 99,5%, Ph.Eur.
- Verwerkte glycerine 99,5%, Ph.Eur., E422, koosjer, non-GMO
- Verwerkte glycerine 99,5%, USP, E422, koosjer, non-GMO
- Verwerkte glycerine 99,5%, Ph.Eur., E442, koosjer, halal, non-GMO/non-palmgebaseerd materiaal of MB RSPO-glycerine
- Verwerkte glycerine 99,7%, Ph.Eur., non-GMO
- Verwerkte glycerine 86,5% Ph.Eur., koosjer, non-GMO – zuiver raapzaad of MB RSPO-glycerine