Betrokken bij de gemeenschap
Cargill investeert in lokale gemeenschappen door middel van economische ontwikkeling, samenwerking, giften en vrijwilligerswerk van onze medewerkers. Cargill biedt zakelijke ondersteuning aan zorgvuldig gekozen nationale en wereldwijde non-profit- en niet-gouvernementele organisaties (NGO's) die de gemeenschappen dienen waarin onze business actief is. We ondersteunen partners die actief zijn in onze aandachtsgebieden voedselveiligheid, voeding en duurzaamheid. Daarnaast ondersteunen onze bedrijven, vestigingen en Cargill Cares Councils (door werknemers geleide groepen) maatschappelijke en non-profitorganisaties in hun plaatselijke gemeenschap.
Cargill Cares Councils streven ernaar kwesties te erkennen die belangrijk zijn voor onze gemeenschappen, effectieve relaties met leiders van de lokale gemeenschap op te bouwen, te helpen bij de verbetering van de levensstandaard en levendige, stabiele gemeenschappen te bevorderen.
Lokale activiteiten
De Cargill Cares Council in België richt zich heel actief op het ondersteunen van projecten in de gemeenschappen waarin en -rond onze productievestigingen en kantoren gelegen zijn.
Enkele voorbeelden van onze activiteiten:
- In de periode rond World Food Day organiseert Cargill in de gemeenschappen waarin we vestigingen hebben liggen een ontbijt voor de minder bevoorrechte personen.
- De Cargill Cares Council helpt bij het organiseren van Relay for Life in Brussel, een 24-uurs sportevenement om geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.
- Ondersteuning van de lokale voedselbanken om een betere gezondheid en een betere voeding te waarborgen voor kansarme bevolkingsgroepen.
- Financiële en niet-financiële steun voor projecten in het onderwijs en de gezondheidszorg in België.
- Via onze Europese Onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Vilvoorde, ondersteunt Cargill jonge studenten op het gebied van voedingswetenschap en technologie. Wij ondersteunen de Student van het Jaar Award in samenwerking met EFFoST (European Federation of Food Science and Technology) en steunen ook de Europese Master in Voedingstudies en het Anton Jurgens Instituut.
- Cargill engageert zich om onze voetafdruk in het milieu zo klein mogelijk te maken, zo verzamelen de medewerkers in onze Belgische vestigingen kurken stoppen. Deze kurken stoppen worden aan een organisatie die zorgt draagt voor gehandicapten gegeven. Ze hergebruiken het ‘afval’ en maken er prikborden van.
- Bovendien zijn onze medewerkers actief betrokken bij verschillende initiatieven en organisaties in hun lokale gemeenschappen via geldinzamelacties en vrijwilligerswerk. Cargill ondersteunt en stimuleert zijn medewerkers om betrokken te zijn waar ze kunnen en vaak zal Cargill het geld dat ze hebben weten in te zamelen, verdubbelen om de bijdrage te vergroten.