skip to main content

Over

Binnen verschillende markten en sectoren zetten we ons elke dag in om de wereld te helpen ontwikkelen en groeien.

We werken samen met landbouwers, producenten, fabrikanten, retailers, overheden en andere organisaties om ons doel, de wereld op een veilige, verantwoordelijke en duurzame manier voeden, te bereiken. Samen creëren we efficiëntie, ontwikkelen we innovaties en helpen we gemeenschappen ontwikkelen en groeien.

Over Cargill in België

Cargill is in 1953 in België opgericht als Cargill nv via een graanimportkantoor in Antwerpen. Vandaag heeft Cargill meer dan 1200 werknemers in dienst en dit in acht vestigingen: Antwerpen (drie vestigingen), Gent, Izegem, Mechelen, Moeskroen en Vilvoorde. Het bedrijf heeft verschillende en uiteenlopende activiteiten in België, waaronder de productie van voedingsmiddeleningrediënten en de verwerking, distributie en verkoop van verschillende landbouwproducten. Cargills Europese hoofdkantoor voor voedingsactiviteiten, Cargills Europese onderzoeks-en ontwikkelingscentrum (O&O) en het belangrijkste technische centrum voor Europa, het Midden Oosten en Afrika, zijn eveneens in België gevestigd.

Cargills activiteiten in België:

  • Productie en verkoop van industriële chocolade
  • Verkoop van zoetstoffen en zetmeel
  • Verkopen, persen, raffineren, bottelen en harden van oliezaden en granen
  • Gespecialiseerde voedingsmiddeleningrediënten zoals verdikkingsmiddelen
  • Onderzoek en ontwikkeling
  • Biodiesel

Cargill investeringen in België

Cargill is sinds de vestiging in de haven van Antwerpen in 1953 aanzienlijk gegroeid. De Cargill investeringen in België zijn:


2022
Cargill opens the House of Chocolate in Moeskroen, including a chocolate experience center and sensory lab.
In addition, Cargill opens its first ever waste-based biodiesel production plant in Ghent, a 160 mio € investment. The Antwerp facility invests 14 mio € in a combined heat and power unit (CHP).

2021
Cargill acquires Leman Decorations Group and expands its its gourmet chocolate offerings . In addition, the Izegem facility invests in a 11 million € combined heat and power unit (CHP). In Ghent, an investment of 40 million € was made to replace crushing equipment.

2020.  Cargill investeert 18 miljoen euro om een "House of chocolate" -complex te bouwen in zijn fabriek in Moeskroen. De opening van het proefcentrum is gepland in het najaar van 2021, het chocoladebelevingscentrum en het sensorisch laboratorium in januari 2022.

2019.  Cargill neemt de in België gevestigde leverancier van chocolade- en snoepdecoraties, Smet, over en investeert 4 miljoen euro voor de introductie van nieuwe suikerverminderende mogelijkheden op zijn site in Moeskroen.

2018.  Cargill investeert 17,5 miljoen euro in een opgewaardeerde raffinaderij op zijn site in Izegem en 12 miljoen euro in een nieuwe productielijn voor vloeibare chocolade in Moeskroen.

2013.  Cargill investeerde 35 miljoen euro en verdubbelt daarmee de capaciteit van zijn Belgische chocoladefabriek in Moeskroen.

2012.  Cargill investeerde 8 miljoen euro voor de uitbreiding en renovatie van zijn onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Vilvoorde.

2011.  Cargill neemt Provimi over, een wereldwijde leider in de productie van diervoeders.

2008.  Cargill voltooit de bouw van de multi-granen pers, raffinage en biodiesel installatie te Gent.

2006.  Cargill vormt een joint venture, Bioro, met Biodiesel Holding en Vanden Avenne voor de bouw van een 250.000 ton biodieselfabriek in Gent.

2005.   Cargill maakt belangrijke investeringen in haar industriële chocoladeproductiefaciliteit te Moeskroen.  Cargill maakt belangrijke investeringen in haar site te Izegem voor de verhoging van de productiecapaciteit van vloeibare en tropische oliën.

2003.  Cargill opent voor haar voedingsactiviteiten een Europees hoofdkantoor in Mechelen.

2002.  Cargill verwerft de resterende 50% aandelen in AOP’s (Associated Oil Packers) gebottelde oliën business van Vandemoortele. Cargill verwerft Cerestar, een vooraanstaande leverancier van zetmeel en zetmeelderivaten - de grootste acquisitie in de geschiedenis van Cargill. Deze acquisitie omvat ook Cerestars onderzoeks- en ontwikkelingscentrum te Vilvoorde.

Bekijk meer informatie over Cargill en onze werkzaamheden

At A Glance

Cargill in één oogopslag

Korte inleiding over Cargill met financieel overzicht.

Community Engagement

Betrokken bij de gemeenschap

Cargill investeert in lokale gemeenschappen door middel van economische ontwikkeling, samenwerking, giften en vrijwilligerswerk van onze medewerkers.

Company Overview

Bedrijfsoverzicht

Cargill levert voedsel-, landbouw-, financiële en industriële producten en diensten aan heel de wereld.

Jaarverslag onderneming

Shared Annual Report Preview

In het jaarverslag van onze onderneming staan de financiële prestaties en de verantwoordelijkheden van onze onderneming zodanig vermeld dat onze focus op doelstellingen en winstgevendheid wordt benadrukt. (Nederlands)

Meer

History

Bekijk de meer dan 150 jaar lange geschiedenis van Cargill in deze interactieve tijdbalk.