skip to main content

Landbouw

Cargill, een van de meest toonaangevende handelaars van granen en oliezaden, verbindt telers en gebruikers van granen en oliezaden overal ter wereld. We werken op geïntegreerde, globale basis om granen en oliezaden, waaronder tarwe, maïs, oliezaden, gerst en sorgo, evenals plantaardige olie en maaltijden, te produceren, op te slaan, verhandelen, verwerken en distribueren. We hebben overal ter wereld een goede reputatie in het telen, transporteren en verwerken van graan en bieden landbouwers daarbij een grote verscheidenheid aan services en risicobeheeroplossingen. Daarnaast beschikken we over expertise op het gebied van identiteitsbehoud voor producten en gedifferentieerde producten.

In België omvatten de activiteiten van onze landbouwleveringsketen:

  • Het verwerken, importeren en exporteren van granen en oliezaden
  • Het produceren van biodiesel

Onze partners helpen te bloeien

We verwerken, importeren en exporteren granen en oliezaden

We werken hard om de bedrijven van onze partners succesvoller te maken en werken nauw samen met landbouwers en klanten, met inbegrip van: raffinadeurs van plantaardige olie, fabrikanten van samengestelde dierenvoeding en verwerkers zoals droogmalers van geïmporteerd onbewerkt graan.

Onze capaciteiten en hulpbronnen

Onze sites in de haven van Gent en Antwerpen verwerken koolzaad en soja tot ruwe olie, die dan verder verfijnd wordt voor voeding en technische toepassingen. Het koolzaadmeel uit het pers- en extractieproces is rijk aan proteïnen en wordt gebruikt voor de productie van dierenvoeder in de lokale markt.

We beheren ook twee biodieselfabrieken. Bioro NV neemt ruwe oliën, ook deze die geproduceerd worden door onze vestiging in Gent, en verwerkt deze tot biodiesel. Onze geïntegreerde site in Gent is het enige complex in België dat in staat is om de volledige biodieselproductiecyclus uit te voeren - van grondstofverwerking tot afgewerkt product - op één enkele locatie. Deze bedient klanten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Spanje. Onze tweede biodieselfaciliteit, de Biodieselfabriek in Frankfurt, bevindt zich in het industriepark Höchst.